Hakkımızda

2008 yılından beri Yenimahalle / Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak “Çocuklarımız Emin Ellerde” sloganıyla kendi binasında hizmet veren kurumumuz 650 metre kare kapalı, 140 metre kare açık alanıyla çocuklarımız için güvenli, ferah, temiz, hijyenik bir ortam sunmaktadır. Kurucumuz Uz. Dr. Fatih Çankal ve Kurum Müdürümüz Sınıf Öğretmeni Süveyda Çankal’ın katkılarıyla kurumumuz eğitim alanında yeniliklerin adresi olmuştur.

Turkuaz Anaokulu olarak bizler

“Sevgi Tabanlı Eğitim” modellerine öncelik vererek, ‘eğitim sevgiyle başlar’ ilkesini en üst seviyede öğrencilerimize sunmaktayız.

Turkuaz

“En karlı yatırım insana yapılan yatırımdır’ düsturu ile dünyadaki gelişmeleri takip eden,
Sevgi ve hoşgörüyü temel alan bir model oluşturarak, Türkiye’deki Eğitim Sistemine katkı sağlayan, Aktif öğrenme metotlarını uygulayarak, kendi içinde rekabet eden, ancak başarıda hep önde olabilen çocuklar yetiştiren, Öğrencilerinin mutluluğunu ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutan, Ahlaki eğitimi önemle vurgulayan bir eğitim kurumdur.

Amacımız

Dürüstlüğü ön planda tutan, sorumluluk sahibi, samimiyeti hayatının temeline koyan, kişisel hak ve özgürlükleri, karşılıklı saygıyı her ortamda ve her zaman koruyup teşvik eden, kendi kendine yetebilen, problem çözebilen, sorgulayıcı, araştırmacı, bilimsel ve çağdaş düşünceyi birleştirebilen, üreten ve ürettiklerini paylaşan, takım ruhuna sahip, yeniliklere açık, hayata sevgiyle bakan, mutlu ve lider insanlar yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.

Toplumların mutluluğunu sağlamanın sadece cehaleti ortadan kaldırmakla ve demokratik bir toplum yaratmanın ancak kendi bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz.
Öğrencilerimize,

Öncelikle topluma yararlı olmayı hedefleyen bir kişiliği oluşturacak değerleri kazandırmak hedefinde,

Okul öncesinden başlayarak öğrencinin ruh sağlığını korumaya önem veren,

Sağlıklı, helal ve düzenli beslenmenin temellerini benimseten, spor ve oyunun yaşamda başarının en önemli öğelerinden olduğu fikrini de küçük yaştan itibaren bir hayat görüşü olarak alışkanlık edindirme gayesi güden,

Bütün bu bu hizmetleri uygun ekonomik koşullarda sunan bir kurum olarak varız.