Turkuaz’da Güvenlik

Turkuaz Anaokulu’nda çocuklarımızın güvenliği bizim için çok önemlidir. Bu anlamda almış oluğumuz güvenlik önlemleri şunlardır:
* Çocuklarımız teslim edilirken velimize ya da velimizin onayladığı bir kişiye verilir. Yabancı bir kişiye teslim edilmez.
* Okulumuzun tek giriş kapısı vardır, tüm ziyaretçilerimiz ve çocuklarımız okul kapısında o günkü nöbetçi öğretmenler ve personelimiz tarafından karşılanırlar.
* Tüm ziyaretçilerimiz kapıya kadar uğurlanır ve kapı arkalarından güvenli bir şekilde kapatılır.
* Tüm prizlerimizde güvenlik aparatları takılıdır, merdivenlerimizin aydınlatma ışıkları otomatik olarak devreye girer.
* Merdivenlerimizde ekstra geniş olup çocuklarımızın boylarına uygun trabzan sistemi kullanılmıştır, merdivenlerden iniş – çıkışları da öğretmen eşliğinde yapılmaktadır.
* Yemekhanemiz ve mutfağımız birbirinden ayrı olarak düzenlenmiştir. Çocuklarımız mutfak kısmına geçmemektedir.
* Gıda ürünlerinde güvenilir markalar ve taze ürünler tercih edilir. Gıda ürünlerimiz haftalık ve günlük olarak alınır, okul mutfağımızda tüm yiyecekler tazeliği bozulmadan sağlıklı bir biçimde hazırlanır ve okulumuz tüm personeli çocuklarımızla aynı yemekleri yer.
* Okulumuzda hazırlanan tüm yemeklerimizden alınan numuneler en az 48 saat saklanmaktadır.
* Okulumuzda yangın çıkış merdivenimiz mevcuttur ve çocuklarımıza acil bir durumda neler yapmaları gerektiği, merdivenlere nasıl ulaşabilecekleri uygulamalı olarak anlatılmıştır.
* Okulumuzda gaz kaçağı durumunda devreye giren gaz alarm sistemi, yangın alarm sistemi ve pencerelerimizde demir parmaklıklar bulunmaktadır.
* Okulumuz 24 saat boyunca kamera sistemi ile izlenmektedir.
* Binamızda yıldırım tehlikesine karşı paratoner mevcuttur.
* Dış kapımız sadece içeriden telefonla verilen komutla açılabilmektedir.
* Okulumuzda bulunan tüm dolaplar ve büyük eşyalar bulundukları yere sabitlenmiştir.
* Ecza dolabımız ve tüm temizlik maddeleri çocuklarımızın ulaşamayacakları uzaklıkta, muhafaza edilmektedir.
* Uyku odalarımız ranza sistemi yerine çok daha güvenli olan tek yatak sistemi ile dizayn edilmiştir.
* Servis araçlarımızda her çocuğumuz için emniyet kemeri bulunmakta, servis sırasında çocuklarımıza öğretmenlerimiz eşlik etmekte ve sabah çocuğumuz alınırken ve akşam eve bırakılırken servis öğretmenimiz tarafından ailemizin telefonu çaldırılarak servisin gelmek üzere olduğu haber verilmektedir. Böylece çocuklarımız güvenli bir şekilde ailelerine teslim edilir.